Özgür Eğitim-Sen

MODELDE BİR SAKATLIK VAR

26.11.2016
A+
A-
MODELDE BİR SAKATLIK VAR
Paylaşın
"EĞİTİM MODELİMİZ SAKAT!"
 
 
 
Mardin Valiliği'nin dün akşam bir otelde verdiği iftara katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin Milli Eğitim sistemini eleştirdi.
 
Bilim Teknoloji Kurulu'nda çok önemli kararlar alındığını, bu kararları daha önce kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatan Ergün, "Bilim Teknoloji Kurulu'nda alınan kararların hemen hemen tamamı eğitimle ilgili alınan kararlardı. Eğitimde çok köklü bazı değişikliklere gidiyoruz. Önceliklerimiz değişiyor. Önce öğrencilerimize temel değerleri kazandırmak, sağlam bir temel vermek gibi. Çalışkanlık, dürüstlük, farklılıkların bir arada yaşamasına gayret etmek, farklılıkları zengin sayabilmek gibi. Bunlar insanı insan yapan temel değerlerdir. Eğer bir insanın bu temel değerleri yoksa zayıfsa bunun üzerine ne kadar bilgi koyarsanız koyun bir mana ifade etmez. Bilgiyi işe yarar hale getiren bu temel değerlerdir. Sonra temel yetkinlikler, kabiliyetler önemli. Bilgiyi o kabiliyetlerle işe yarar hale getirebilirsiniz” dedi.
 
 
 
 
 
Bakan Ergün, Türkiye'nin yabancı dil eğitim modelinin düzgün olmadığını, yabancı dil öğrenimini başaran bir ülke olmadığını söyledi. 
 
Ergün, "Demek ki, eğitim modelinde bir sakatlık var, bir yanlışlık var. Şimdi yabancı dil eğitimi de bu kararlar çerçevesinde yeniden kurgulanıyor. Eğitim sistemimizin, 21'nci yüzyılın güçlü Türkiye'sini inşa edecek insanlar yetiştiren bir model olarak kurgulanması gerekiyor" dedi.
 
Başbakan yardımcısı Ali Babacan'ın, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasında (ETSO), eğitim sorununu personel temelli ve salt öğretmen niteliğine indirgenmiş bir mesele olarak gören açıklamasına nazaran, Bakan Ergün'ün açıklamaları eğitimciler tarafından daha rafine bir analiz olarak değerlendirildi.Kabine üyelerinin eğitime dair farklı bakış açıları ve bu arada Milli Eğitim Bakanının suskunluğu ise dikkatlerden kaçmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Whatsapp Destek
1
Whatsapp Destek Hattı
Üyelik işlemleri için Whatsapp iletişim hattımız