Özgür Eğitim-Sen

A+
A-

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN

(ÖZGÜR EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

28/11/2012

MEB'e bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yönetmelik ile başörtüsü yasağının devamına karar verilmiştir.

Hükümet bu karar ile 28 şubat sürecinden beri devam edegelen başörtüsü yasağını devam ettirmekle kalmamış,bu yeni düzenleme ile bizzat yasak koyucu olduğunu göstermiştir

.

Yönetmelik ile tek tip üniforma giyme zorunluluğu kaldırılarak bir özgürlük havası estirilmeye çalışılmakta,beri taraftan başörtü yasağının savunuculuğu yapılmaktadır. Hükümetin adeta hem nalına hem mıhına olarak tarif edilecek olan bu tutumunu kabul etmek mümkün değil.

Aynı şekilde “Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilirler” denilerek sanki bir özgürlük verilmiş havası hissettirilmeye çalışılan yönetmelikte başka bir madde de ise açıkça “Okul içinde baş açık olur” denilerek başörtüsünün yasak olduğu ifade edilmektedir.Bu durumda hükümetin imam-hatip okulları ile seçmeli Kur’an- Kerim derslerinde başörtüsünü yasaklamadıkları için şükretmemiz gerektiğinin de farkında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Bakanlar kurulunun başörtüsü yasağını barındıran bu kararını şiddetle protesto ediyoruz. İleri demokrasi diyen hükümetin demokrasi anlayışı içersisinde başörtüsü özgürlüğünün bulunmaması başta  eşleri başörtülü olan bir çok hükümet yetkilisi olmak üzere,hükümeti destekleyen başörtülü binlerce vatandaş için esef verici bir durumdur.

10 yıllık ak parti iktidarında hala başörtüsü yasağının devam ediyor olmasını artık izah etmek mümkün görünmemektedir. 28 şubatçıların koydukları yasakları devam ettirme azim ve kararlılığında olan hükümet yetkililerini vicdanlı olmaya çağırıyoruz.28 şubatçılardan faklı olduklarını ortaya koymaya davet ediyoruz.

Her platformda bu milletin  gerçek temsilcisinin kendilerinin  olduğunu   ifade eden hükümete sesleniyoruz: Milletin başörtüsüne yapılan yılların zulmünü artık kaldırın. Tarih sizleri yaptıklarınızla  muhakkak ki hatırlayacaktır.

Öbür taraftan İslami hassasiyeti olan tüm kesimleri Milli Eğitim Bakanlığının bu uygulamasına  karşı en yüksek perdeden tepki vermeye çağırıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığını ve AK Parti Hükümetini, şu veya bu zeminde inancımıza ve kimliğimize yönelik yasakçı, dayatmacı adımlar atmamaları için uyarıyoruz. İnancımızın ve  kimliğimizin pazarlığa tabi olmadığını ifade ediyoruz.

Mustafa SEVİNÇER

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN BATMAN İL TEMSİLCİSİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.